BDU’dan KKTC’ye “Tam Destek”

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. Yılı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)’nde ve İstanbul’da ayrı ayrı kutlandı.

BDU Diplomatlar Birliği olarak her zaman KKTC’nin yanında olduk. Uluslararası toplumun KKTC’nin haklı davasını “anlaması” için çaba harcadık. uluslararası düzeyde sivil diplomatik girişimlerde bulunduk. Yabancı yatırımcıları KKTC’ye getirerek, yatırım ve işbirliği ortamı hazırladık. Dün olduğu gibi, bugün de yarın da her zaman KKTC’nin yanında olmaya devam edeceğiz.


23 Temmuz’da İstanbul’da düzenlenen resepsiyona, bin 200’e yakın kişi katıldı. KKTC Cumhurbaşkanı başta olmak üzere,  Kıbrıslı Gaziler, İstanbul Valisi, İBB Belediye Başkanı, Askeri ve mülki erkan ile rektörler, sanatçılar, sporcular, iş insanları, diplomatlar, akademisyenler, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri kokteylde hazır bulundu.


Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. Yılı, 20 Temmuz’da Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın ev sahipliğinde, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımlarıyla KKTC/Lefkoşa’da kutlandı. Lefkoşa’daki kutlamalara, BDU adına Başkan Yardımcısı Nalan Özkan, BDU KKTC Temsilcileri Süleyman Can ve Mehmet Ali Çatak katıldı.