BDU, Uluslararası Sürdürülebilir Ar-Ge İnovasyon Zirvesi Düzenledi

BDU ULUSLARARASI İŞ İNSANLARI VE DİPLOMATLAR BİRLİĞİ İLE BELÇİKA TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ ÜNİVERSİTESİ BİRLİKTE DÜZENLEDİ.

25 Mayıs’da online gerçekleştirdiğimiz Uluslararası Sürdürülebilir Ar-Ge İnovasyon Zirvesi başarıyla tamamlandı. 110 yabancı katılımcı toplantıyı online izledi. Belçika, Romanya, İran, Mısır, Moldova, Portekiz, İspanya, Bosna Hersek ve Sırbistan’dan konuşmacılar ve Türkiye’den uzmanlar; Ar-Ge, Inovasyon ve Sürdürülebilirlik konularında bilgilerini paylaştılar.


Sürdürülebilirlik kavramı, günümüz dijital dönüşüm ve değişim dünyasında çok önemlidir. Dünyanın kıt kaynaklarını etkin şekilde kullanmak ve israfa dur demek için, her alanda “sürdürülebilirlik” bir değer ve en önemlisi de ekosistemdir.

Global düzeyde ekonomik, sosyal, siyasal, hukuki, bilimsel, kültürel ve sanatsal olmak üzere her alanda değişim ve dönüşüm bizlere, tek dünya ve tek gelecek konusunda ipuçları veriyor.

Zirve, iş dünyasından, akademi dünyasına, teknoloji şirketlerinden, yeni buluş firmalarına, girişimcilerden, fonlara, profesyonellerden, uzmanlara kadar geniş yelpazede bir katılımcı ekosistemi oluşturarak, eşsiz fırsatlar ve bilgiler sundu.

Zirve sonrasında tüm konuşmacılara “Teşekkür Sertifikası” hazırlandı ve maillerine gönderildi. Ayrıca zirvedeki tüm konuşmalar ve tebligler Türkçe ve İngilizce olarak pdf kitap haline getirilecektir.


ONUR KONUŞMACILARI

AÇILIŞ KONUŞMALARI

BİRİNCİ OTURUM: SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK EKOSİSTEMİ

İKİNCİ OTURUM: AR-GE İNOVASYON SÜREÇLERİ

SONUÇ BİLDİRGESİ